Zoekwoorden - makkelijk gratis relevante trefwoorden vinden

Zoekwoorden onderzoek verrichten we in twee stappen:

     - Eerst maken we een enorme lijst van zoekwoorden om uit te kiezen.
     - Daarna korten we de lijst in met de meest relevante zoekwoorden.

analyticsZoekwoorden onderzoek kan uitgevoerd worden met gratis online SEO tools, zoals bijvoorbeeld de Keyword planner tool van Google. Daarin is eenvoudig te achterhalen hoe vaak er op de gekozen zoekwoorden wordt gezocht. De tool geeft ook weer of er veel concurrentie is op de zoekwoorden.

 

 

Het is echter een tijdrovende klus, omdat elk woord apart ingevuld moet worden. Supertachtig SEO bezit tools om dit voor u in een handomdraai uit te voeren. Vraag naar de mogelijkheden en kosten voor een zoekwoorden onderzoek.

Het vinden van relevante zoekwoorden

Om te beginnen, maak een lijst van elk woord of zinsdeel dat u kunt bedenken die mensen kunnen gebruiken om te vinden waar uw website op gevonden moet worden. Vraag iedereen die je kent om ideeën te geven - je raadt nooit welke verrassende alternatieven daar kunnen uitrollen.

Denk aan een aantal zoekwoorden

Probeer de zoekwoorden op de lijst te combineren, of voeg andere relevante zoekwoorden toe die uw product of dienst beter te beschrijven. Nogmaals, vraag vrienden en collega's om een idee te krijgen  hoe ze zouden zoeken naar producten of diensten op uw website.

Variaties maken in relevante zoekwoorden

Houdt ook rekening met variaties in terminologie zoals door iemands leeftijd, beroep, welk deel van de wereld ze vandaan komen, en ga zo maar door. Vergeet niet dat er vaak verschillende manieren zijn om hetzelfde te zoeken. Net als bij webdesign, iedereen kijkt en denkt anders over vaak dezelfde onderwerpen. Ook in SEO zoekmachine optimalisatie moet u daar rekening mee houden.

Trefwoorden variaties: een voorbeeld is koptelefoon, de een noemt ze hoofdtelefoon en ander weer oordopjes.

En, eerst en vooral, ons advies bij het vinden van zoekwoorden is hier: gebruik je fantasie.

Gebruik internet om meer te vinden

Zodra u een goed uitgangspunt heeft van 20 tot 40 relevante trefwoorden, maak dan gebruik van de zoekmachine databases om ze te verfijnen en te zien waar mensen daadwerkelijk op hebben gezocht naar bij het zoeken naar soortgelijke sites. Hieronder de drie meest populaire middelen om dat te doen:

Gratis zoekwoorden: Google's Keyword Tool

zoekwoorden koptelefoon

Een zeer nuttige tool. Selecteer om zoekwoordideeën met beschrijvende woorden of zinnen te genereren. Voer een zoekwoord in en maak een mooie lijst met trefwoorden.

Google Trends en relevante zoekwoorden

google trends zoekwoorden

Google Trends laat zoekwoorden zien van een geselecteerde periode en laat dus zien welke zoekwoorden seizoensgebonden zijn. Weten wanneer mensen zoeken naar uw doelgerichte zoekwoorden.

 

 

 

 

 


De informatie uit het hulpprogramma worden ook uitgesplitst per regio, stad, taal, categorie en tijd bereik. Op de afbeelding hierboven zie je duidelijk dat de meeste van alle mensen zoeken naar een koptelefoon in december. Dit kan van toepassing zijn op een groot aantal e-commerce producten, zoals in december gaan we op zoek naar kerstcadeaus.


google trends zoekwoordenGoogle Trends heeft ook een "Gerelateerde trefwoorden" functie die de top 10 queries in een geselecteerd gebied op een bepaalde datum toont. Het is daarom niet gek verbaasd dat mensen zoeken naar "Halloween geschiedenis" op 31 oktober, en "Kerstman” 'op 25 december.

Echter, waar we nu in geïnteresseerd zijn is het vak "Verwante zoekwoorden", waar u extra ideeën voor zoekwoorden voor uw onderzoek kan krijgen.

 

 

 

 

 

Nu heeft u een idee hoe u gemakkelijk aan de juiste relevante trefwoorden kunt komen. Heeft heeft immers geen zin om uw mooie webdesign te optimaliseren voor SEO op woorden waar nagenoeg niet op gezocht wordt.
 

neem-contact-op 

Wilt u een zoekwoorden onderzoek uit laten voeren door Supertachtig? Neem dan contact op. Ook voor een nieuw webdesign of het optimaliseren van uw website, bent u bij Supertachtig aan het juiste adres!

Supertachtig helpt u om uw website hoger te ranken!

Telefoon: 050 - 360 12 37

Bezoekadres: Schuitendiep 11, 9712 KD Groningen
E-mail: departures@supertachtig.nl
KvK Groningen 500055132


 1. Naam*
  Vul aub uw naam in.
 2. Bedrijf
  Vul aub uw bedrijfsnaam in.
 3. Telefoonnummer*
  Vul aub uw telefoonnummer in.
 4. E-mailadres*
  Vul aub uw e-mailadres in.
 5. Vraag of opmerking*
  U heeft geen vraag of opmerking?


 6. Invalid Input