donderdag 07 juli 2011 00:00

studium generale groningen websiteStudium generale

Studium generale Groningen organiseert verschillende activiteiten op het gebied van maatschappij, cultuur en wetenschap. Studium generale biedt een veelzijdig programma met lezingen, films en debatten. Het aanbod is gericht op studenten, docenten en iedereen die geïnteresseerd is. 

Studium generale de opdracht

studium generale groningenHet toenmalige webdesign van Studium generale was veroudert. Het toevoegen van nieuwe lezingen aan het programmaoverzicht was lastig. Daarnaast bood het oude systeem geen mogelijkheden tot uitbreiding. De wens was een nieuwe website maken in een Open Source systeem.

Studium generale reserveringssysteem

Ook het reserveersysteem voldeed niet aan de wensen en eisen. Bezoekers van lezingen konden via de website een reservering plaatsen. De reserveringen kwamen via e-mail binnen bij de backoffice. Het probleem was echter dat iedere reservering die via e-mail binnen kwam voorzien was van hetzelfde onderwerp en afzender. Daardoor was men snel het overzicht kwijt.  

Kaarten voor lezingen kunnen worden afgehaald op het kantoor van Studium generale. Indien van toepassing kan daar direct worden afgerekend. Niet alle lezingen zijn gratis er zijn ook lezingen waarvoor een relatief klein bedrag wordt gevraagd.

Studium generale archief

Lezingen die zijn geweest worden op de website verplaatst naar het archief. Het archief bestaat uit een totaaloverzicht van lezingen vanaf 2006 tot en met nu. Omdat het een zeer groot archief betreft is de wens uitgesproken om op een eenvoudige manier te filteren.

Filteren moet op thema (cultuur, natuur, maatschappij en gedrag) en op jaartal. Op die manier kan een bezoeker snel de lezing vinden. Diverse lezingen zijn voorzien van beeld op geluid, zodat een bezoeker die een lezing heeft gemist deze via de website alsnog kan bekijken of beluisteren.

Studium generale en uitvoering

Voor het nieuwe webdesign hebben we gekozen voor het Open Source systeem Joomla. De mogelijkheden binnen dit systeem zijn veelzijdig en gemakkelijk uit te breiden met componenten en plug-ins. De website moest verder bestaan uit een programma overzicht, een goede navigatie, een kalender, een archief en algemene informatie over Studium generale. Aangezien er ook veel Engelstalige studenten verbonden zijn aan de Rijksuniversiteit Groningen moest de website tweetalig worden uitgevoerd: Nederlands en Engels. Het ontwerp voor deze website is aangeleverd door StudioNynK. 

Voor het reserveringsysteem hebben we gekozen voor formulieren. Deze formulieren komen gepersonaliseerd binnen op de backoffice. Daarin is duidelijk om welke lezing het gaat (onderwerp e-mail) en de afzender. Op die manier is het een stuk overzichtelijker dan wanneer alle e-mails zijn voorzien van hetzelfde onderwerp en dezelfde afzender.

Studium generale nieuwsbrief

Op de website hebben bezoekers de mogelijkheid zich in te schrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de activiteiten. En de mogelijkheid bestaat om een kortingspas aan te schaffen om kortingen te krijgen op alle activiteiten van Studium generale Groningen.

De website van Studium generale trekt gemiddeld zo’n 10.000 bezoekers per maand. Studium generale is een samenwerkingsverband tussen:

rijksuniversiteit-groningen Rijksuniversiteit Groningen

 

hanzehogeschool-groningenHanzehogeschool Groningen