dinsdag 17 december 2013 10:14

website-habistad

Zoekmachine optimalisatie (SEO) Habistad

Habistad is specialist van het inrichten van (openbare) buitenruimtes. Het werkterrein van Habistad is breed: van een sportkooi tot hekwerk en van een glijbaan buiten tot het compleet inrichten van een speelplein of een houten schommel. Ook verzorgt Habistad het terugbrengen van sport en spel in de wijken.

Habistad werkt landelijk en voor opdrachtgevers door geheel Nederland. Een nieuw initiatief voor speeltoestellen is speeltoestellenkopen.nl.

De opdracht

screenshot-website-habistadDe wens van Habistad was te starten met het versturen van nieuwsbrieven aan bestaande relaties. De nieuwsbrief wordt door Habistad gebruikt om klanten en prospects op de hoogte te houden van productontwikkelingen en kennis van de markt. In de oude website van Habistad waren geen mogelijkheden voor uitbreidingen en daarom hebben we in 2012 de opdracht gekregen om een nieuwe te maken voor Habistad. Webdesign Groningen bouwde de website in het Joomla systeem.

Nu in 2013 werd ons gevraagd de website te optimaliseren voor de zoekmachines om zo hogere posities te bereiken. Habistad scoorde slecht in de zoekmachines. Aan Supertachtig de taak om daar verandering in te brengen.

Werkwijze en uitvoering

Allereerst hebben we samen met Habistad de belangrijkste productgroepen en bijbehorende pagina's bepaald. Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) is het van belang overzicht te creeeren. Na het bepalen van de belangrijkste productgroepen hebben we een volgorde gemaakt.

Vervolgens zijn we gestart met een zoekwoordenonderzoek. Het zoekwoordenonderzoek is de basis van iedere succesvolle website optimalisatie. Waar wordt het meest op gezocht en hoeveel concurrenten zijn er op bepaalde zoekwoorden. Allemaal gegevens die belangrijk zijn.

Website optimalisatie

Nu we weten welke zoekwoorden het meest relevant zijn hebben we een planning gemaakt. Bij zoekmachineoptimalisatie is het van belang regelmatig pagina's toe te voegen. In zijn we pagina's gaan toevoegen en optimaliseren. Supertachtig houdt daarin de posities bij in de zoekmachines en rapporteert deze maandelijks aan Habistad.

Wilt u ook uw website laten optimaliseren door Supertachtig? Neem dan contact op en kijk waar uw kansen liggen in de zoekmachines.